28-02-2015


De eerste officiële les volgde, we gingen weer naar het bos! Nu was er nog iemand bij: Heidi, zij hielp Jennifer mee met de les. Jennifer gaf me weer frikandelstukjes en liep weer weg. Dit keer vond ik de wortels onder de grond interessanter dus ging lekker graven terwijl zij wegliep. Ik had dus niet gezien waar ze zich verstopt had! Het vrouwtje gaf me het zakje met geurlapje en het magische woord "zoek". Ik ging snel zoeken. Het vrouwtje kon me amper bij houden. Maar daar kon ik me niet druk om maken, ik moest Jennifer vinden! Gelukkig liet mijn neus me niet in de steek en kon ik haar gewoon vinden zonder te weten waar ze was! Blijkbaar was dat heel knap, want ik kreeg frikandelstukjes en er werd gezegd hoe knap ik wel niet was. We waren talentjes! Het was weer erg leuk en we gaan dus 1 keer in de 3 weken speuren met zn allen!
Hier wat foto's:


07-02-2015

Hier is het ook weer een tijd geleden dat ik wat gepost heb. Maar we hebben nu weer nieuws. We gaan heel wat anders doen : speuren!! Het vrouwtje wilde eigenlijk met me gaan schapendrijven of treibballen, maar dat ging helaas niet door. Maar speuren leek haar ook leuk voor mij, dus na een oproepje op internet zijn we in Putten uitgekomen. We hebben een proefles gedaan, om te kijken of Haxo en ik het leuk zouden vinden. De les werd gegeven door Jennifer die heel aardig is en frikandellen bij zich heeft! Daar ben ik natuurlijk wel voor te porren. Dus ik ging al netjes zitten. Ze gaf wat stukjes frikandel en liep toen weg, terwijl ze me riep. Ik wilde natuurlijk wel met haar mee, maar de vrouw hield me tegen. Gelukkig ging Jennifer niet ver weg en zag ik welke kant ze op ging. Ze was snel weer gevonden en ik kreeg nog meer stukjes frikandel!! Gelukkig zag het vrouwtje dat wij het erg leuk vonden en gaan we ermee door!

07-01-2013

Wat een weken zeg. Al die bijzondere dagen zijn behoorlijk druk. Joy is inmiddels weer vertrokken wat me iets meer rust geeft. Nu hoef ik alleen Haxo nog in de gaten te houden.
Het was allemaal wel heel gezellig hoor. Kerstdagen en nieuwjaar allemaal goed door gekomen. Hopelijk jullie ook allemaal.
Door alle veranderingen heb ik wel weer de neiging wat dingen te slopen hier en daar dus de baasjes zijn weer druk met strategieën te bedenken waardoor er niets kapot gaat in huis. Gisteren weer een drukke dag gehad. De beauceron vereniging had weer de nieuwjaarswandeling georganiseerd op Bussloo. Daar gingen we dus gezellig naartoe met de baasjes. Joy zou ook nog van de partij zijn maar helaas was de auto van haar baasje kapot. Maar gelukkig heeft het baasje van Joy toegezegt dat we binnenkort gaan wandelen met zn allen.
Om 1300 uur waren we op Bussloo met heel wat beaucerons en baasjes die waren gekomen. Echt super om weer zoveel rasgenootjes te zien! Lieka mijn zusje was er en Lee en nog veeel meer! Haxo vond het ook erg leuk, mede ook omdat Bianca en Jennifer er waren die herkende die nog. Het was heel gezellig, wij hebben de kleine ronde gelopen. Ik wilde nog wel verder hoor, maar de baasjes niet en voor Haxo was het beter van niet. Toen ze gingen koffie drinken stond de baas gelukkig op om met mij en nog wat honden met de bal te spelen.
Ze bleven gelukkig nog wel een tijdje zitten dus konden we heerlijk spelen. Toen was het tijd om te gaan. Haxo en ik zitten tegenwoordig lekker riant in de nieuwe auto van de baas. Dus we konden heerlijk liggen. Thuis zijn we verder gaan slapen.Hier vind je de foto's van de wandeling.

17-12-2012

Het wordt steeds drukker hier in huis. Ruim een week geleden is Haxo erbij gekomen. Het is nog een jong mannetje hoor, maar een heel leuk speelkamaraadje! Kan ook geen genoeg van hem krijgen. Hij is gewoon zo leuk. We spelen wat af, de baasjes hebben zelfs vloerbedekking neergelegd, zodat we meer grip hebben tijdens het spelen! Nou moet ik zeggen dat we dat ook wel nodig hebben, want die kleine (oké hij is iets groter) heeft behoorlijk wat kracht in zijn bek. Hij luisterd gelukkig goed, dus hoef hem maar 1 keer iets duidelijk te maken. Hij moet natuurlijk wel weten wat de regels zijn. Ook logeetje Joy heeft dat moeten leren, al gaat die nog wel eens over de schreef.
Het is dus best druk om op de hele roedel te letten. Slapen doe ik dus ook wat meer dan eerder. Het is soms wel lastig om aandacht te krijgen van de baasjes, ik ben wat dat betreft wat terughoudender dan Joy en Haxo. Maar gelukkig zoeken de baasjes me wel op. Zo ik ga weer even slapen, vanmiddag zijn we gezellig naar Bussloo geweest met z'n allen en dat was best vermoeiend ;)

14-10-2012

Zondag gingen we naar Bussloo. Daar moest even gekeken worden of ik nog goed met Joy overweg kon en zij met mij. Door omstandigheden moet Joy even worden opgevangen. Aangezien de baasjes volgend jaar een hond erbij willen kunnen ze meteen even kijken hoe het gaat met twee honden. Gelukkig ging het goed tussen ons en is Joy nu dus een logeetje bij ons in huis. Het is wel even wennen hoor zo met z'n tweetjes. De baasjes geven haar ook ineens aandacht. Maar ik kan tijdens de wandelingen ook lekker rennen met Joy en hebben we veel plezier. We zijn ook al samen op de foto geweest en op de film gezet. Die kan je weer op de bekende plekken vinden.

13-10-2012

Vandaag gingen het vrouwtje en ik alleen op pad. Helemaal naar Hooftdorp. We mochten bij schapen in de wei. Had wel eens eerder die beesten gezien, maar van veraf. Nu stond ik oog in oog met die schapen. Op een of andere manier wilde ik meteen achter ze aan rennen. Maar ik mocht ze niet happen. Dus heb ik heerlijk achter de schapen aangerent! Helaas was het niet echt mooi weer en werden we als we niet in de wei mochten aan een boom geknoopt!! Vreselijk was dat. Maar gelukkig heb ik heerlijk genoten van de schapen.


Foto's vind je hier.

08-09-2012

Zaterdag werd door de Beauceron Vereniging een familiedag georganiseerd in Zwolle. Dus zijn we weer vroeg uit de veren gekomen om er een gezellige dag van te maken. Er waren verschillende activiteiten voor baas en hond. Ook aan de kinderen was gedacht. De baas en ik begonnen met de stormbaan. Ik moest gelukkig samen met de baas over hindernissen heen springen; alsof ik een paard was.... Gelukkig deed de baas actief mee anders had ik geen idee gehad wat ik moest doen. Behalve dan bij de tunnel want die had ik al gezien bij de puppycursus en vind het erg leuk om er doorheen te rennen. Daarna werden we geshowt. Een just voor fun show, voor ons nest. Want mijn zus Lieka was ook weer van de partij, maar Leevi ook!! Die had ik niet meer gezien sinds we opgehaald werden bij onze mama. Het was erg leuk om hem weer te zien, hij vond het ook leuk om mij weer te zien. We hebben nog even lekker gestoeid.
De keurmeester vond me mooi, maar ook te dik!! Nou dat zeg je toch niet tegen een vrouw. Nu hebben de baasjes het in hun hoofd gehaald me minder eten te geven. Pfff.... wat zo'n mens niet teweeg kan brengen.
Verder ging ik nog rennen met de baas, die om een of andere reden een beker water in zijn hand had. Bleek dat die beker vol moest blijven. Mensen doen altijd zo moeilijk. Je kan toch beter gewoon rennen zonder water in een beker?? Het was erg warm en gelukkig was er ook water in de buurt dus konden wij honden heerlijk afkoelen. Sommige kinderen waren net zo slim als wij en gingen ook heerlijk het water in. Alleen die grote mensen zaten te klagen maar gingen niet het water in. Dom is dat want het was heerlijk. Zal die mensen nooit begrijpen denk ik.
Wij honden moesten ook nog heel snel naar de baas rennen en dat werd bij gehouden. Ook werd er nog van mij verwacht dat ik een speeltje ging halen en naar de baas brengen in die warmte. Nou daar had ik dus echt geen zin in. Als ze zo nodig een speeltje willen hebben pakken ze het zelf maar.
Het was erg gezellig en ik heb weer lekker tijd gehad om tijd door te brengen met mn zusje en haar huisgenootje Jana. Als afsluiting was er een barbeque maar niet dat wij daar iets van gezien hebben..... Foto's vind je hier.

01-08-2012

Vandaag hebben we de uitslag van de Raad van Beheer binnen gekregen. Luna's uitslag was HD-A! Hier zijn we natuurlijk heel blij mee. Er wordt eerst een röntgen foto gemaakt van de heupen. Daarna worden deze beoordeeld door de Raad van Beheer. Luna heeft dus HD-A als uitslag dit houd in dat de hond röntgenologisch vrij is van heupdysplasie.
Al gaan we niet met Luna fokken is het toch erg fijn om te weten. Daarnaast was dit onderzoek nodig om de Cotation 3 die ze behaald heeft op de NE officiëel te maken. Ook voor haar vader Troy is dit positief want hij kan de titel Elite A krijgen door de resultaten van zijn nakomelingen.
De foto's:

08-07-2012

Zondag hield de Beauceron Club Nederland een Doe Dag voor baas en hond. Gelukkig hoefden we niet ver te rijden, het was in Bemmel ongeveer 3 kwartier rijden.
Om 10 uur begon de eerste workshop voor ons was dat "Beauceron- Baas- Brein. Beauceron en baas worden uitgedaagd verschillende oefeningen te doen en tevens een aantal hondenpuzzels zo correct mogelijk en zo snel mogelijk op te lossen."
Dat was erg leuk, ik kon heel veel snoepjes en koekjes verdienen. Samen met het vrouwtje ging ik koekhappen en ik moest o.a. tennisballen vangen.
Daarna hadden de baas en ik ringtraining. Het vrouwtje vond het een fijn idee dat als zij niet kan dat de baas mij ook kan voorbrengen. Plus dat er misschien nog tips waren waar we van konden leren.
Net toen we even bezig waren begon het alleen te stortregenen. Na een tijdje gingen we gelukkig naar binnen om daar verder te gaan met de workshop.
In de pauze heb ik nog even gespeeld met Bobigny een hele lieve harlequin pup en met Ninja een hondenvriendinnetje die ik vaker tegen kom.
Na de pauze was het tijd voor "Balans en Coördinatie. Bij deze workshop wordt de hond geholpen zich bewust te worden van zijn lijf. Door bepaalde oefeningen en met behulp van bepaalde attributen zal hij leren zich met meer aandacht voor zijn lijf te bewegen. Een hele opgave voor onze zich niet bepaald subtiel bewegende beaucerons."
Ook dat was heel leuk, maar wel lastig. Moest goed nadenken want het was de bedoeling dat ik over hindernissen ging zonder ze af te gooien. Ze hadden ook een heel groot ei waar ik op moest leunen. Dat was goed voor de rugspieren. Door de balans te houden worden de spieren goed getraind.
Al met al was het ondanks de regen een erg gezellige en leuke dag. 's Avonds heerlijk geslapen.
De baasjes hebben ook weer foto's gemaakt die kan je hier vinden. Zoals je ziet is mijn staart alweer aan de beterende hand, maar nog een beetje kaal...

22-06-2012

Nadat we terug waren uit Frankrijk zagen mijn baasjes een wond op mijn kop. Nu dachten ze dat ik te hard gespeeld had met de andere hondjes dus maakten ze het alleen schoon. Na een aantal dagen kwam er nog een plek bij op mijn heup. Donderdags begon ik te trekken met mijn voorpoot en dus moest ik vrijdag naar de dokter.....
Die zag het al meteen; ik had "hotspots". Voor de behandeling moest het vrouwtje me insmeren met zalf. Na het weekend had ik er nog een plek bij op mijn staart. Dus nog weer naar de dierenarts. Bleek ook dat ik meer dan 40 graden koorts had. Nou en ik voelde me ook beroerd.... Had echt nergens zin in alleem maar slapen.
De baasjes kregen antibiotica mee voor mij, zalf en ze moesten de plekken schoonmaken met biotex. En ik mocht er niet aan komen.... Maar het jeukte zo vreselijk, dus ondanks alle rare fratsen die ze met me uithaalden wist ik altijd weer om bij mijn staart te komen. Zo werden de plek op mijn staart steeds groter. Die andere plekken begonnen al mooi te helen, daar kon ik niet bij.
Weer naar de dierenarts en ik kreeg nadat de koorts gezakt was prednison. De baasjes probeerden elke keer weer nieuwe dingen zodat ik 's nachts niet bij mijn staart kon maar ik kon meestal na 1 nacht weer bij mijn staart. Na een paar dagen dus weer naar de dierenarts, nieuwe antibiotica gekregen, staart geschoren (ja je leest het goed!!!) en ander spul gekregen om het te ontsmetten. Toen hebben de baasjes als laatste redmiddel een muilkorf gekocht. Wat een vreselijk ding is dat zeg!! De eerste nacht heb ik m dan ook als hoedje gebruikt. Met als gevolg dat de volgende dag dat ding strakker werd gezet.
Ondertussen gaat het weer beter, ze zijn aan het afbouwen met de prednison ik krijg weer wat meer energie en mijn staart begint te helen. Het is waarschijnlijk een extreem allergische reactie geweest wat ik heb gekregen uit Frankrijk. De baasjes en ik zijn blij dat het weer bijna over is. Ben hierdoor ook niet meer naar school geweest.... Hier wat foto's van alle stomme dingen die ze me op en aan hebben gedaan.26 en 27-05-2012

Dit weekend was de Nationale d'Elevage in La Souterraine Frankrijk. Dat is een heel groot evenement in Frankrijk voor beaucerons waar dit jaar 610 honden aanwezig waren. De baasjes en ik waren uitgenodigd door Bianca en Jeroen om eens mee te gaan. Samen met nog meer mensen van de Beauceron Vereniging Nederland zijn we vrijdag op pad gegaan. Het lag niet naast de deur.
Vrijdag was het erg warm en we zijn om half 6 's ochtends met een volle auto gaan rijden. Gelukkig hebben de baasjes airco in de auto want anders was ik denk ik gesmolten!! Bij Parijs was het echt saai lange rijen met auto's die bijna niet vooruit komen. Na 13 uur onderweg te zijn geweest kwamen we eindelijk aan in Noth. Ongeveer een kwartier rijden van La Souterraine af.
We deelden een huisje met Esther en Marijn en hun 3 teven: Noa, Jools en Kenya. De baasjes hadden zich onnodig zorgen gemaakt want we konden heel goed samen.
Zaterdagochtend om 8 uur waren we op de Nationale. Eerst hebben we de papieren opgehaald en onze ogen uitgekeken: wat ontzettend veel beaucerons en wat veel variaties van uiterlijk en innerlijk!!!
Als eerste moesten ze mij opmeten.... Waarom dat nou weer moest weet ik ook niet, maar ging maar mee. Er kwam zo'n man naar me toe met meetlatten en schuifmaten. Daarna werd ik geaait dus hij was wel oké.
Na de meting kan je de karaktertest doen en exterieur, dus hoe mooi ik ben. Ze waren voor de karaktertest al begonnen met schieten en daar raakte ik behoorlijk van van slag. Wat een lawaai zeg. Werd er gewoon bang van! Gelukkig waren de baasjes er en Lee (1 van de hondenvriendjes die mee was) waar ik steun kon vinden. Omdat ik zo bang was hadden de baasjes besloten dat we beter die testen de volgende dag konden doen. Daar was ik helemaaal niet rouwig om. Het was echt bloedheet!! Dus samen met de baasjes genoten van het weer, de schaduw het water en naar andere honden gekeken.
Zondag moest het dan dus echt gaan gebeuren. Gelukkig was het wat koeler 's ochtends. Als eerste gingen we de karaktertest doen. De baas nam me uiteindelijk mee het veld op. De Jeroen van waar ik vandaan kom zou het eerst doen, maar ik vond het stom dat ik niet bij de baasjes mocht blijven. Dus alsnog met de baas mee. Eerst gingen ze schieten. Gelukkig raakte ik niet over mijn toeren. Daarna kwam er een meneer op me af met een stok. Nou vond het natuurlijk geweldig dat hij met me wilde spelen!! Stomme baas hield me alleen vast zodat ik er niet bij kon. Daarna mochten we weer van het veld af. Dat stomme geknal begon me al behoorlijk angstig te maken, dus was blij dat we weg konden! Even later ging ik met het vrouwtje naar de keuring van mijn uiterlijk. Het was het gebruikelijke ritueel, tandjes kijken, blijven staan en even rennen. Daarna was het weer klaar. De baasjes waren helemaal blij, bijna door het dolle heen! Dus zal wel goed zijn geweest. Ik heb cotation 3 behaald! Verder nog een beetje op het veld gehangen en gezwommen in het grote meer wat erbij was. Dat was gelukkig heerlijk verkoelend. Later op de dag begon het namelijk weer behoorlijk heet te worden. Het was allemaal errug vermoeiend, al die indrukken dus ging al vroeg mijn bench in.
Maandagochtend was het weer een drukte van belang, de auto werd ingepakt en ik moest weer de kofferbak in. We gingen terug naar huis. Gelukkig zijn we dit keer om Parijs heen gereden en kon ik na 11 uur weer heerlijk ons huis in stappen. Nu ga ik weer lekker bijkomen van dit weekend.
Hier kan je het 1e gedeelte van het keuringsrapport lezen, en hier het 2e
En de foto's staan hierfoto's van Luna gezellig op de NE staan hier

06-05-2012

Vandaag was de Kampioens clubmatch van de Beauceron Vereniging Nederland. We zijn al heel vroeg ons bed uitgegaan en om 7:15 zat ik al te kijken in de kofferbak. Het was erg leuk, mijn broer Luuk was er, en mijn zusjes Lieka en Léann. Ook papa was er!! Verder natuurlijk alle vriendjes die ik al vaker had gezien bij wandelingen en andere shows. Samen met mijn zusjes en nog een andere hond stond ik in de jeugdklasse teven. Zelf had ik niet zoveel zin om te lopen en het vrouwtje liep ook niet zo lekker. Maar ik ben 3e geworden! En heb een "uitmuntend" verdiend. Léann is 1e geworden en Lieka 2e. Ben erg trots op mijn zusjes. Maar de mannen van ons gezin deden het ook geweldig. Luuk is beste jeugdhond geworden en reserve beste reu. Papa is beste van het ras geworden!!! Zo trots, mijn papa is dan ook een erg knappe hond en dat hebben we natuurlijk ook mee gekregen ;)
Hier kan je het keuringsrapport lezen.
En de foto's zijn hier te vinden.

21-04-2012

Mijn vriendjes zijn vandaag ook op de foto geweest en omdat ze toch ook mijn huisgenoten zijn hebben ze wat meer ruimte gekregen op de site. Je kan de foto's vinden onder vriendjes

16-04-2012

Vanavond hadden we het examen van de A cursus. Vrouwtje was zenuwachtig van te voren. Maar ik deed erg mijn best. Natuurlijk kon ik het niet laten om tijdens het "H" parcours gras te eten wat net gemaaid was... Maar verder ging het helemaal goed. Vrouwtje was tevreden.
Tot het laatste spannende onderdeel, tenminste vrouwtje vond dat het spannendst ik vind het nogal saai. Het is dan de bedoeling dat ik "af" ga en vervolgens "blijf" voor 1 minuut en het vrouwtje gaat dan 5 meter verderop staan. Normaal vind ik het al lastig om dan af te blijven. Het is zo saaaai. Nu lag er een andere hond naast me die ook al 9 weken mee oefent. Maar nu besloot ze om te gaan spelen; met mij!!! Nou het einde natuurlijk! Heerlijk rennen over het veld. Vrouwtje vond het niet leuk en ik werd al snel weer neergezet en moest af. Gelukkig zag het hondje naast me het ook niet zitten met dat af en keek me aan of we weer zouden? Ja natuurlijk! Dus we hebben heerlijk gedold. Maar blijkbaar is dat voldoende om te zakken voor het examen. Dus helaas. Volgende week gaan we weer opnieuw de A cursus volgen....
Het examenformulier (klik op de afbeelding voor de vergroting):

07-03-2012

Vandaag is de nieuwe site van Luna de Beauceron online gegaan. Omdat ze inmiddels 1 is geworden vonden we het tijd om de boel te veranderen. Zo is het dagboek vervangen door het Luna Blog. We gaan verslag doen van de hoogte punten, maar niet meer elke week.


03-03-2012

Vandaag zijn we naar de Martinidogshow geweest in Groningen. De Beauceron Vereniging Nederland had een beauceron special georganiseerd. Het was weer een hele grote hal met heel veel honden. Er waren 26 soortgenoten ingeschreven. Heel gezellig om oude bekenden weer te zien. Vrouwtje en baasje hadden weer foto's gemaakt die kan je hier terug vinden. Ik stond voor het eerst in de jeugdklasse, dus het was best spannend! Maar gelukkig wist ik ongeveer nog wat de bedoeling was en ik ben 2e geworden. Keuringsrapport vind je ook in het fotoalbum.


26-02-2012

Vandaag hoorden we dat de moeder van Luna: Amazing Chayenne de la Fiére Maison op 6 jarige leeftijd is overleden. Ze heeft een maagkanteling gehad. We leven mee met Jeroen, Bianca en Jennifer met dit verlies.....


20-02-2012

Vanavond is de A cursus begonnen. We gaan gewoon weer verder met trainen. De A cursus houd het volgende in:
de A-cursus is gericht op training van uw hond. Wanneer u nu wilt, dat u hond (nog) beter naar u gaat luisteren, als u de ambitie heeft om een bepaald niveau te halen op het gebied van Gedrag en Gehoorzaamheid of gewoon omdat u het gewoon leuk vindt om met uw hond bezig te zijn dan is de A-cursus een goed begin. Er wordt bij de A een begin gemaakt met oefeningen die ook onderdeel vormen van het G&G programma (zie het kopje G&G) alleen op een veel lager niveau. Oefeningen die behandeld worden zijn o.a.: Recht naast het linker been zitten, aandachtsoefeningen, staan, betasten, linker en rechter wendingen, liggen etc. Het is niet noodzakelijk om de Alpha cursus te hebben gevolgd alvorens met de A te beginnen maar het wordt wel ten zeerste aangeraden. Per slot van rekening kun je pas goed aan het werk met je hond als deze een goede opvoeding heeft gehad. Bij KCZ wordt op een hondvriendelijke manier gewerkt. Slaan schoppen of andere fysieke vormen van geweld worden niet getolereerd op het veld. Goed bedrag belonen en proberen het aller-leukste te zijn op het veld voor je hond zijn beproefde methodes die bij ons hoog in het vaandel staan. Ook als u niet de ambitie heeft om met uw hond op G&G niveau te gaan trainen in de toekomst dan is het volgen van een A-cursus toch aanbevelingswaardig. Honden hebben behoefte aan geestelijke uitdaging, omdat ze anders geestelijk in sukkelen en daardoor kunnen vervallen in ongewenst en neurotisch gedrag. Het volgen van een trainingscursus biedt u de mogelijkheid om bezig te blijven met uw hond. U bied uw hond geestelijk voer aan wat uiteindelijk ook zal leiden tot een verbetering van uw relatie met uw hond. De A-cursus wordt afgesloten met een club examen. Omdat KCZ is aangesloten bij de Raad van Beheer en de Raad ervan uitgaat dat alle aangesloten clubs op hetzelfde niveau trainen , heeft u met het behalen van het A-examen een diploma wat ook buiten de club op waarde wordt geschat.


12-02-2012

Vandaag is Luna 1 jaar geworden. We hebben hiervoor speciale foto's gemaakt. Die kan je natuurlijk weer in haar fotoalbum vinden.

20 november 2011

Afgelopen maandag was de afsluiting van de alpha cursus. Was best spannend want we waren met zijn allen in de stad in plaats van op het veld. Ook was het donker buiten. We gingen met de hele club nog even oefenen. Over een stuk heen lopen waar water onderdoor stroomde, over stalen dingen heenlopen in de stad. Etalages kijken en daarna een cafe in. Ik vond het allemaal erg leuk en was enthousiast dus wilde snel overal verder. Maar het vrouwtje wilde rustiger lopen. Behoorlijk irritant dus.  Ook al probeerde ik haar mee te slepen, ze luisterde niet naar me. Toen we het cafe in gingen moest ik die belachelijke broek weer aan...
Wilde netjes even iedereen begroeten daar, maar ook daar was het vrouwtje niet van gediend. Aan het eind van de avond kregen we het certificaat. Die kan je bewonderen bij trainingen.
Gisteren mocht ik weer even los lopen. We waren naar de Ijssel geweest. Daar was verder helemaal niemand, dus mocht ik heerlijk rond rennen! Lekker even pootje baden in de Ijssel het was genieten! 

 

13 november 2011

Afgelopen maandag was de laatste keer veldtraining van de Alphagroep. Tijd gaat toch zo snel. Morgenavond gaan we met de hele alphaclub naar een restaurant in Zutphen als afscheid. We hoeven geen examen te doen, omdat we in een klas vol pubers zitten en men vertrouwd er blijkbaar niet op dat we netjes zullen luisteren. Dat terwijl ik me nog wel zo goed bewezen heb afgelopen week. Normaal als de baasjes boven zijn, of als ze boodschappen doen moest ik in de bench. Na een tijdje werd ik dat alleen behoorlijk zat, dus ging ik de baasjes roepen. Die kwamen maar niet, dus ging ik maar even door. Niet continu maar zo om de 5, 10 minuten even zodat ze wisten waar ze heen moesten. Enige probleem daarbij was dat de buren ook wisten waar ik was haha. De baasjes besloten me uiteindelijk maar te vertrouwen en me gewoon uit de bench te laten als ze weg waren. Ze legden wel afstandsbedieningen en mobieltjes weg (wat een vertrouwen hè) 
Heerlijk was het, ik kon gewoon lekker rondlopen waar ik wilde... 
Dus de baasjes waren heel blij met me dat ik goed op het huis had gepast! Ook al haal ik zo nu en dan wel kattekwaad uit hoor:
Lunagang 
Donderdag ben ik loops geworden! Jaja ben nu echt puppy af. Had er niet echt veel last van maar gisteren werd het wat erger. Neem wat meer rust dan anders. Omdat het vrouwtje geen zin heeft om de vloer te blijven dweilen hebben ze me een stom broekje aangetrokken de foto zie je op de volgende pagina. Nu mag ik ook niet meer lekker loslopen, alsof ik nog niet genoeg was gestraft.... Verder is het dan ook nog even afwachten hoe de rest van de honden van de alpha groep morgen op me reageerd. Wil natuurlijk geen ruzie veroorzaken
Luna loops
Ziet er toch niet uit?!
Tot zover de laatste weken. Tot de volgende keer!


30 oktober 2011

Maandagavond weer naar de Alpha cursus geweest. Het ging heel goed. We moesten om de rij met honden en baasjes heen lopen. Dan was de bedoeling dat ik heel goed op het vrouwtje lette en de andere honden op hun baasjes. Dit hadden we al wat vaker geoefend gelukkig. Het ging zo goed dat ik als enige los mocht!! Het vrouwtje was nog een beetje sceptisch, maar het ging heel goed. Het vrouwtje had dan ook lekker pensstaafjes bij zich. Daar doe ik alles voor. 
Vrouwtje was heel trots op mij. Verder moesten we oefenen dat het vrouwtje me ergens vast legde en dat ze dan een paar meter verderop ging staan. Echt leuk vond ik het niet, maar gelukkig kon ik haar nog zien en waren er meer honden die vast waren. De rest van de week heb ik me een beetje vermaakt met knuffels en mijn vetbed uitpluizen. Tot volgende week maar weer! 

 

23 oktober 2011

Het was een rustige week. Maandag ging de cursus niet door omdat de juffrouwen met de puppycursus naar het station waren. Morgen gaat het wel gewoon door. De baasjes hebben deze week extra met me geoefend voor "naast" en "volg". Dus ik mocht niet vaak loslopen. Maar vrouwtje was wel met me naar het losloopgebied geweest. Dat ging best goed. Tot het laatste moment, toen was ik het zat om bij het vrouwtje te blijven. Ik wilde even lekker met mijn kop in het water!! Dus was ik even wezen zoeken naar wat water. Vrouwtje vond het niet echt leuk. 
Laatste tijd heb ik meer zin om bij de baasjes op schoot te klimmen. Heerlijk om lekker te liggen en gekriebeld te worden. 
Dat was het weer voor deze week. Tot de volgende keer. 

 

16 oktober 2011

Maandagavond weer naar Alphacursus geweest. Kan merken dat de tijd veranderd, het was al donker. 
We moesten weer oefenen dat ik op het vrouwtje let. Vind het nog wel moeilijk, want het ruikt zo lekker op dat veld. We moesten weer naast zitten en dan af. Eigenlijk moesten we af blijven. Maar dat vind ik nog een beetje moeilijk. Een paar seconden lukt wel maar vrouwtje wilt dat ik nog langer blijf... 
Gisteren moesten we al weer vroeg op pad.  Ik mocht mee in de auto en we gingen een eindje rijden. Toen we op plaats van bestemming aankwamen zag ik al meer soortgenootjes. Mijn broer was er ook!! Dat was gezellig. We gingen met een groep het bos in. Daar werden eerst foto's gemaakt van ons. Maar ik had niet zo'n zin om op de foto te gaan, of eigenlijk niet om stil te zitten. Ik wilde heerlijk rennen met de rest van de honden en spelen! Maar vrouwtje maakte me vast aan een boom(!!!) en toen moest ik wel op de foto. We komen op de kalender van de Beauceron Vereniging Nederland Dus het moest wel. Weet niet of ik er op mijn mooist op sta want ik was al lekker door de plassen wezen rennen en rollen. Maar wees eerlijk, wat is nou belangrijker? Juist SPELEN!!!
Het was heerlijk, lekker weer, veel beaucerongenootjes en baasjes. We hebben heerlijk gewandeld met zijn allen. Er waren genoeg plassen om in te rollen, springen en uit te drinken. Ook genoeg honden om mee te spelen. 
's Middags gingen we weer naar huis. Maar dat was niet zo erg. We waren erg moe.  's Avonds heb ik de hele avond op de bank liggen slapen. En ben extra vroeg mijn bench ingegaan. Er zijn weer foto's gemaakt dus die kan je vinden bij de fotoalbums en de baasjes hadden de videocamera mee dus ook het filmpje is binnenkort te bewonderen! 
Al met al was het weer heerlijk.


9 oktober 2011 

Vorige week zondag hadden de baasjes bedacht dat we naar Bussloo gingen. Het was heerlijk weer en daarna moesten we naar de vader van het vrouwtje. 
Op Bussloo aangekomen bleek het echt superdruk te zijn. Ik vond het helemaal geweldig en kon niet wachten om de auto uit te komen. Omdat wij honden lekker los mochten rende ik heerlijk het water in. Maar ik was nog niet uitgedold. Zoals gezegt was het druk. Er was een familie die wilde gezellig picknicken. Dus ze hadden alles al klaar gezet; borden, kopjes en eten.
Het zag er zo gezellig uit dat ik ook maar even een kijkje ging nemen. Vrouwtje zag het gebeuren en riep en floot, maar ik wilde eerst even kijken hoe gezellig het was. De kinderen begonnen leuk te schreeuwen en de andere mensen ook. Super was het, ik ging iedereen even hallo zeggen. Vrouwtje was al naar me toe gekomen en was niet blij. Ze was behoorlijk boos zelfs. Die familie was ook al niet echt blij meer. De hele stemming sloeg om. 
Vrouwtje haalde me snel weg daar en baasje stopte me weer terug in de auto.  De mevrouw van de familie kwam nog even naar het vrouwtje toe. Ze wilde water om haar spullen af te spoelen. Ze vonden me vies en wild. Dat snap je toch niet?? Heb ze alleen even begroet. 
We gingen naar de vader van het vrouwtje. Na een tijdje kwam het vrouwtje erachter dat ze door alle ophef haar camera had laten staan op Bussloo! Ze ging heel snel weg gelukkig waren er hele aardige mensen die de camera hadden bewaard voor het vrouwtje. Zo kan ze nog steeds foto's van me maken. 
Maandag was de alpha cursus weer. Had er niet heel veel zin in. Vrouwtje wil dat ik dan van alles doe. Nu ook moest ik weer "naast" nou ze bekijkt het maar. Zitten deed ik wel, maar daar kreeg ik niets voor. Het vrouwtje drong zo lang aan dat ik het toch maar deed om van dat gedoe af te zijn. 
Morgenavond weer. 

 

2 oktober 2011

De zomer is terug!! Wat erg fijn is, de baasjes hebben me lekker laten zwemmen. Geweldig vind ik het. Het leuke eraan is ook dat ze een stok weggooien en die mag ik dan gaan halen. Nu weet ik ondertussen dat ze dat gaan doen, dus ga ik vast klaar staan in het water. De stok haal ik heel braaf op, maar als ik hem heb weet ik niet zo goed meer wat ik ermee moet... Dus vaak laat ik hem dan vallen. Of ik neem m mee naar de baasjes en als ze hem dan willen ren ik lekker weg hahaha. 
Het vrouwtje is nu bezig om me "volg" te leren. Omdat we op de puppycursus alleen hebben geleerd niet het baasje mee te trekken loop ik wel rustig. Maar het vrouwtje wil nu dat ik vlak naast haar loop... Nou is dat eventjes niet zo erg, maar hé ik wil ook gewoon snuffelen en om me heen kijken hè. Vrouwtje heeft zoveel aandacht nodig. Ze moet ook wel even zonder mijn aandacht kunnen hoor.... Morgen weer naar de alpha cursus. Ben benieuwd wat we dan weer moeten leren. 27 september 2011

Het is een beetje laat, maar ik ben heel druk geweest afgelopen weekend. Meer daarover later. Vorige week maandag naar de cursus geweest en het ging heel goed! Ik had er wat meer zin in, het vrouwtje denkt dat dat komt omdat we wat minder hebben gewandeld. Het is natuurlijk ook erg vermoeiend allemaal, trainen gaat je niet in je koude kleren zitten... 
We moesten een nieuw commando leren "vrij" snap nog niet goed hoe het werkt maar als ze dat zeggen hoef ik even niets te doen. Dus bij deze is dat mijn favoriete commando! Vrouwtje kreeg complimenten over hoe goed ik "naast" kon en dat ik strak tegen haar been aan leun. Waarom dat ze haar complimenten geven daarover vind ik raar, want ik ben wel degene die het doet. Vrouwtje was er heel blij mee in elk geval, dat is voor mij ook weer fijn dan is ze in een goede bui. 
De baasjes hebben een nieuwe reisbench voor me gekocht. Ik had er al een maar ik kon er niet meer  lekker in liggen, ik werd iets te groot. Van het weekend hebben de baasjes grootse plannen en moet ik in dat ding slapen dus vandaar een nieuwe. Zelf vind ik m wel stoer:
bench

Op de foto lig ik erin. Heb nog ruimte genoeg. De baasjes hadden vrijdag allemaal tassen volgestopt en namen me mee "in de auto" zoals ze dat noemen. Nou ik heb het geweten, wat lang moest ik in dat ding zitten zeg. Ze hebben geluk dat ik niet misselijk wordt en lekker ga slapen maar anders... 
Blijkbaar waren we op plaats van bestemming gekomen want ik werd in een ander huis gestopt. Het was wel wat klein. Daar bleven we dus slapen. Zaterdag was het weer een drukke dag. De baasjes namen me weer mee in de auto naar een hele grote stad. Wat veel mensen bij elkaar! Baasje ging alleen een gebouw in en liet ons zo maar alleen! Gelukkig kwam hij wel weer terug met een tas in zijn hand. Sommige mensen gaven me een aai over mijn kop. Toen gingen we weer naar de auto. Weer terug naar dat een huis. Baasjes zijn daarna met me gaan lopen in het bos wat erachter lag. Het was heerlijk even rennen en rust niet alleen maar benen te zien. Vrouwtje ging weer foto's maken, ze vond het wel wat lastig want ze had een ander ding gekocht op dat klik ding. Ondertussen weten jullie
wel waar je de foto's kan vinden. We gingen weer slapen ik mocht weer in mijn nieuwe bench. Maar al vroeg gingen we weeer in de auto. Toen ik de auto uit kwam zaten we in een hele grote hal met allemaal van die auto's... Maar wat wel heel leuk was en spannend waren al die honden die daar liepen. Na een tijdje kwamen we in een andere hele grote hal met allemaal honden. Overal waar ik keek en rook waren honden. Vond het wel druk en spannend allemaal. Daarna gingen we bij Bianca zitten en andere mensen en honden die ik al eerder had gezien.  Van de baasjes moest ik toen in een soort kooi. Dat vond ik niet leuk, het was zo spannend, groot en eigenlijk ook wel een beetje eng en dan stoppen ze me in een kooi!! Vrouwtje haalde me er gelukkig weer uit. Toen moest ik mee lopen. Er was een man die mijn tandjes wilde zien en we moesten rennen. Vrouwtje wilde de hele tijd dat ik bleef staan, maar zitten is veel fijner. Gelukkig duurde het allemaal niet zo heel lang en moest ik even stil staan bij een metalen ding. Baasjes waren ineens erg blij.  We zijn daar nog de rest van de dag gebleven. Na hele lange tijd heb ik mijn broer Luuk en zus Lieka weer gezien!! Ik herkende ze nog en zij mij ook geloof ik. Erg leuk was dat. Heb nog geknuffeld met verschillende mensen, wat gespeeld met hondjes en gewacht tot we weer gingen. 
Al met al was het een hele drukke dag. 's Avonds was ik heel erg moe. De baasjes hadden de bench in de slaapkamer gezet. Dus ik mocht bij ze slapen!! Vond het wel gezellig om met ze te knuffelen, maar wilde meer ruimte om te liggen dus heb toch in de bench geslapen.  Ze hebben daar ook nog een nieuw wiebel ding voor me gekocht waar lekkers uit komt: 
kong wobbler 
Vind hem wel heel leuk. Ook al komt er soms niets uit. Gisteren zijn we weer naar huis gereden. Was blij dat ik weer thuis was!
Ik was behoorlijk moe geworden van al die drukte in het weekend. Maar de baasjes namen me gisteravond toch weer mee naar de cursus. Toen moest ik tussen paaltjes doorlopen. De eerste keer wist ik niet zo goed wat de bedoeling was dus die stomme dingen vielen om omdat ik er tegenaan liep. De tweede ging het goed. Nou ik ben helemaal op. Ga de rest van de dag uitrusten. Er zijn dus nieuwe foto's ook bij shows. 17 september 2011

Maandag ben ik weer naar de Alpha cursus geweest. Dit keer moesten we "naast" en "af". Gelukkig kende ik dat al, dus hoefden we het alleen nog een beetje de puntjes op de i te zetten. Verder moest het vrouwtje proberen om mijn aandacht te krijgen. Dat is nog een beetje lastig, er is gras, zijn allemaal lekkere luchtjes en natuurlijk andere honden. Vrouwtje had ook nog steeds Rodi worst en dat had ik wel een beetje gezien... Dus nu krijg ik elke keer wat anders ;) . 
We hebben verschillende losloopgebieden ontdekt. Dat was erg leuk! Daarnaast is het voor de baasjes handiger omdat ik dan beter luister en dcihter bij ze in de buurt blijf. Bij bekende gebieden weet ik de weg en kan ik lekker mijn eigen gang gaan. Baasjes kunnen niet zo goed zonder me denk ik. Als ik even met een andere hond mee ga om een stuk verderop het water in te gaan doen ze helemaal overdreven. Gaan roepen en fluiten maar wil ook wel eens zelf op pad. Het voordeel is dan wel dat we dus nieuwe plaatsen ontdekken. Vandaag zijn we bijvoorbeeld sinds lange tijd weer naar Bussloo geweest. Heerlijk was het! Er waren wel wat andere honden maar niet heel veel. Vrouwtje had natuurlijk weer haar camera meegenomen en ook nog haar video camera.... 
Heb met het baasje gespeeld met het water. Ben ook nog lekker het water in gegaan. Zo lekker zwemmen... Daarna ging ik met het baasje spelen. Hij wilde mijn stok hebben. Daar moest ie natuurlijk wel wat voor doen. Helaas voor het baasje ben ik sneller dan hij. Al met al een leuke middag. Het resultaat kan je zien bij het fotoalbum
Bedankt trouwens voor alle leuke reacties in mijn gastenboek. 
Het was voor mij ook even wennen dat roze, maar het is wel wat pittiger. 
Morgen moet ik naar de dokter voor de halfjaarscontrole. Ben al wel wat ouder, maar dat maakt niet uit. 
Morgenavond weer naar de cursus. Ben benieuwd wat we nu gaan leren. Blijft natuurlijk leuk om alle andere honden weer te zien.


 

11 september 2011

Zo de zomerstop zit erop. Ondertussen ben ik ook wat groter gegroeid zoals te zien is op de foto's. Ik heb mijn eerste show gelopen 3 september, het was heel leuk en spannend om mee te maken. Eerst moest ik heel lang in de auto zitten. Daarna waren we er en zag ik allemaal honden die op me leken. Er waren veel mensen en ook een aantal die me knuffelden. Het was heerlijk al die aandacht. Wel was het een lange warme dag.
Resultaten zie je bij shows.
Maandag zijn we voor het eerst bij de Alpha cursus geweest. Het was een behoorlijk grote groep in vergelijking met de puppycursus. Maar gelukkig zijn er ook twee mensen die les geven. De laatste tijd heb ik alleen minder zin om te luisteren naar de baasjes. Waarom weet ik ook niet precies maar ik heb er gewoon niet altijd zin in. Dus voor het vrouwtje was het ook lastig dat ik voor de cursus een gewone halsband om moest, normaal draag ik een halfslip een stuk leer met een ketting eraan. Daardoor had ik nog minder zin om te luisteren en ging lekker gras eten en andere honden uitdagen. Gelukkig hoefden we nu alleen nog maar kennis te maken, dus maakte het niet zo heel veel uit. Morgen krijg ik gewoon mijn oude halsband om. 
Omdat ik wat ouder ben geworden en volgens het vrouwtje een "puber" ben heeft ze mijn site een andere look gegeven. Verder is er niet veel veranderd, de onderwerpen zijn nog hetzelfde en elke week zijn er nieuwe foto's.
Omdat ik me verveelde heb ik het kussen uit mijn bench kapot gebeten, lekker uitpluizen, nadeel was alleen dat ik niet zo lekker meer lag. Nu heeft hebben ze een dekbed met deken erin gelegd. Maar dat ligt behoorlijk hard, vind het nog niet echt fijn.  van ellende ga ik dan maar op de kale vloer liggen van de bench. 
Dan kan ik ook beter op het dekbed kauwen, kan ik er wat makkelijker bij. 
Gisteren ben ik met de baasjes weer bij het losloopgebied geweest. Het was heerlijk weer en het vrouwtje wilde weer foto's van me maken. Er was ook een labrador en die ging lekker zwemmen. Nu weten jullie natuurlijk dat ik ook niet vies ben van een beetje water, dus ik heb gisteren voor het eerst echt gezwommen! Ik kon geen grond meer onder mijn pootjes voelen. De baasjes vonden het heel leuk  het vrouwtje begon meteen foto's te maken. Het baasje had een tennisbal bij zich met zo'n stok en zwiepte de bal het water in. Natuurlijk ging ik er meteen achteraan. Maar halverwege vond ik het toch te spannend worden, ik was al een paar meter van de kant af en die bal lag best ver weg. Dus besloot ik maar dat het baasje pech heeft gehad. Ben toen maar omgedraaid en snel naar de kant gegaan om me lekker uit te schudden. Begrijp me goed, ik vind tennisballen best leuk. Maar om ze helemaal terug te brengen heb ik nooit zo'n zin in. Vind het wel altijd leuk om net te doen alsof ik hem  terug breng. Dan net een paar meter voor het baasje of vrouwtje laat ik m uit mijn bek vallen en ga wat anders doen. Hahaha je zou hun gezicht dan moeten zien!! 
Naast lopen gaat ook steeds beter. Alleen als we een andere hond zien of een mens dan wil ik nog wel eens trekken. Nu de bladeren weer vallen vind ik het ook geweldig om daar achteraan te rennen. Het vrouwtje heeft daar alleen nooit zin in. Echt flauw.... Spreek jullie snel weer ik ga nog even slapen. O ja en laat even weten in mijn gastenboek hoe je de site vind geworden!

 

25 juni 2011

Hoera!! We zijn maandag geslaagd voor de puppycursus! Alles ging goed behalve tandjes kijken. Maar gelukkig kon het vrouwtje precies uitleggen hoe het moest aan de meneer van het examen. Zodat ook dat goed was. 
Om het te vieren hebben we de site uitgebreid. Je kan nu de foto's zien van de puppy cursus bij"trainingen". Ook is er te zien wanneer we voor het eerst naar een show gaan. 
Omdat de puppycursus is afgelopen hebben we nu even vakantie. In september gaan we  verder met de Alpha cursus.
Het vrouwtje heeft voor haar verjaardagsgeld een fotostudioset gekocht. Natuurlijk mocht ik weer model spelen. Het resultaat kan je weer vinden bij de foto's. Omdat we niet zoveel nieuws meer hebben schrijf ik wat minder in mijn dagboek. Dan kan ik ook lekker van de vakantie genieten. 

 

18 juni 2011

Deze week was ook vrij rustig. Maandag hebben we nog wat dingen extra geoefend zodat het op het examen nog beter gaat. Na al dat harde werk mochten we voor de tweede keer door een tunnel. Dat vind ik heel erg leuk, ik kan vaak niet wachten om nog een keer er doorheen te mogen. Aankomende maandag hebben we dus examen van de klas. Best spannend, ook al kunnen we niet zakken. Daarna is de zomerstop dus mogen we even rusten. 
In september gaan we dan weer vol goede moed verder met de alpha cursus.
Vandaag ben ik met het vrouwtje naar haar nichtje geweest. Zij heeft ook een pup. Ze heet Lois is een duitseherder en is 2 weekjes jonger dan ik. We hebben ons heerlijk uitgeleefd! Af en toe had Lois wel een correctie nodig, maar ik geef die dan met alle liefde. We hebben heerlijk gerend en gespeeld. Nou ja, de foto's zeggen eigenlijk genoeg. Die zijn weer te zien in mijn fotoalbum
Nou ik ga lekker bijkomen van al het spelen en rennen. 

 

11 juni 2011

Eigenlijk een hele rustige week gehad. Maandagavond naar school geweest en we hadden een proefexamen. 
Vrouwtje vond het best spannend, maar op zich ging het wel goed. Alleen het "tandjes kijken" blijf ik een hekel aan hebben, dus ik ga altijd bijten als ze dat doet. 
We hebben nog 2x les en dan is de puppycursus voorbij. Dat is best snel gegaan. 
Wel zijn we erachter gekomen dat ik een worminfectie heb. Dus moet wat vaker ontwormt worden. Nou dat was het eigenlijk wel weer. Saai eigenlijk hè, misschien gebeurd er deze week meer. Tot volgende week!


4 juni 2011

Deze week weer lekker kattekwaad uitgehaald! Nou eigenlijk kon ik niet aan alles wat doen. Vorige week had ik een nieuw kussen gekregen, maar die was niet plasproof. En ik lag 's avonds zo lekker te slapen dat de baasjes me lieten liggen. Maar toen de volgende ochtend was het kussen nat. Vrouwtje baalde er behoorlijk van, niet dat ik had geplast, maar dat ze zelf zo dom waren geweest om me te laten slapen... Nu moest ze vrij veel wassen; de buitenhoes, binnenhoes en de vulling was fiberfill dus die kon ze helemaal uitpluizen en in de wasmachine doen. Maar omdat ik zo'n groot kussen heb moest het verdeeld worden. Gelukkig was het mooi weer en zo weer droog. Maar vrouwtje heeft toch een ander kussen besteld. Waterdicht dit keer. 
Dit is m:
Hij ligt minder lekker dan die andere omdat ie glad is, maar nu kan ik ook gewoon op een kussen in de kamer liggen. Afgelopen maandag zijn we met de klas naar het station geweest. Het was erg warm en iedereen zat te hijgen. Wat natuurlijk ook mede kwam door de spanning. Wat een mensen en rare geluiden waren daar zeg! Het klonk hol en zo nu en dan was er een heel hard geluid. We zijn een lift in geweest met glazen zijkanten, maar dat vond ik niet zo heel spannend. Toen gingen we het perron op en zo'n groot gevaarte in. Dat was wel spannend, ik werd opgetilt en er zo in gezet. Dat ding bewoog gelukkig niet.We hebben het een paar keer geoefend, maar dat tillen vond ik nog het meest vervelend. 's Avonds heb ik heerlijk geslapen, ik was zo moe! Aankomende maandag hebben we een proefexamen. Dat is ook best spannend, sommige dingen heb ik echt nog niet onder de knie. Maar we doen ons best! Deze week heb ik van een van de poezebeesten nog een heerlijk kado gehad. Het baasje was druk met eten maken bezig toen hij naar het vrouwtje ging. Dat poezebeest greep haar kans! Wat een slim beest is ze ook! Vind het echt knap dat ze zo hoog kan springen! Ze pakte de runderworst en gooide hem zo op de grond neer. Ze wilde er net aan beginnen, ik zag het wel. Maar vind ook dat we gewoon samen moeten delen. Dus had ik hem binnen een paar seconden naar binnen gewerkt. Heerlijk was het! Vandaag was het weer een warme dag. Omdat de baasjes me wat verkoeling gunnen hebben ze wat nieuws voor me aangeschaft:

Het is een rubberen bot, met gaatjes erin. Ze vullen hem met water en als ik er dan in bijt komt het water eruit. Ook kan die in de vriezer, zodat ik een soort ijsje heb. Wat ze al niet uitvinden die mensen. Maar ik vind het heel erg leuk, alleen moet ik nog even door krijgen waar ik precies moet bijten wil er water uit komen.


28 mei 2011 

Maandag ochtend moest ik naar de dokter. Normaal vind ik het heel leuk, maar wat ze nu allemaal deden was toch minder... Ze pakten een apparaat wat een heel eng geluid maakte en haalden gewoon een stuk van mijn mooie vacht weg!! Maar toen ik dacht dat het niet erger kon worden werd er een naald tevoorschijn gehaald. Nou ik zal de details besparen, maar ik liet ze niet rustig begaan! Toen het klaar was kreeg ik wel heel veel snoepjes van de dokter, blijkbaar voelden ze zich schuldig. Toen mocht ik gelukkig weer naar huis.
Het vrouwtje kon 's middags bellen naar de dokter voor de uitslag. 
Gelukkig was er niets ernstigs, het blijkt dat ik een ontsteking heb daar beneden waardoor er eiwit in mijn urine kwam. Die ontsteking is niets erg, die gaat vanzelf over en ik heb er geen last van. 
Die avond moesten we ook weer naar school. Dat ging best goed, alleen laat ik nog steeds niet rustig naar mijn tandjes kijken. Aan mijn lijf geen polonaise! 
De rest van de week heb ik heerlijk vlees gegeten. Maar vandaag krijg ik er ook brokken bij. Het zijn andere brokken dan eerst, deze vind ik wel lekker en eet nu dus ook heerlijk mijn bak leeg.Plassen doe ik nu ook altijd buiten, behalve als de baasjes niet goed opletten dat ik het aangeef, dan doe ik het gewoon binnen, maar dat is logisch. 
Deze week heb ik ook een nieuw kussen gekregen in mijn bench. De oude had ik eindelijk helemaal gesloopt, die lag niet zo lekker meer met de vulling eruit. Dus was het tijd voor een nieuwe. 
Het is deze geworden: 
doggybaggsiesta
Dit kussen is veel dikker dan die andere, dus kan ik hem minder makkelijk kapot maken, geloof me, heb het al geprobeerd. Maar ik moet zeggen deze licht ook een stuk beter, ik ga er zelfs vaker voor in de bench liggen! Maandag gaan we met de klas naar het station. Daar gaan we in de trein, bus en lift. Weer wat nieuws dus!

21 mei 2011 

Was een rustige week deze week. Maandag ben ik weer naar school geweest, wat best goed ging. Ik had er ook echt zin in. De broer van het vrouwtje was ook mee, het was behoorlijk gezellig!
De hele week heb ik beetjes worst gekregen met een wit ding erin. Ik ben nog steeds niet beter. 
Vrijdag ging het vrouwtje weer met een gek ding bij m'n gat zitten als ik moest plassen. Maar nu had ik het door, dus hield snel op als ze eraan kwam. Ook heb ik lekker yoghurt gekregen, dat smikkelde ik ook lekker op. Vrijdagmiddag maakte het vrouwtje zich toch wel zorgen.De dokter heeft na het urine onderzoek toch nog eiwitten in mijn plasje gevonden. Nu krijg ik geen worst meer. Maar wel heerlijk vlees in plaats van die vieze brokken. Nu eet ik in no time mijn bak leeg! Heerlijk is het. 
Maar om nog even terug te komen op de dokter, ik moet maandag ochtend ernaar toe en dan gaan ze bloed afnemen om te kijken wat er dan met me aan de hand is. De baasjes vinden het best spannend. Maar het is niet zo dat ik ziek ben hoor, ik speel, haal kattekwaad uit en mijn vacht glanst nog zoals het hoort! 


14 mei 2011


Het gaat ietsje beter, maar de blaasontsteking is nog niet weg. Het is nogal hardnekkig. Dus heb weer een extra week kuur gekregen. Wel wordt ik steeds meer zindelijk. De baasjes hoeven nog maar 1 keer uit bed te komen 's nachts. 
Maandag zijn we ook weer naar de klas geweest. Vond het helemaal leuk, heb heerlijk rondjes gerend aan de riem. Het vrouwtje vond het wat minder geloof ik, want ze wilde dat ik met haar rondjes ging lopen om mijn klasgenootjes heen.
Maar ze kan niet altijd haar zin krijgen natuurlijk. 
Net als dat ze aan mijn bek gaat zitten, dan zegt ze "tandjes" en zit ze aan mijn bek. Maar ik ga er dan vanuit dat ze mijn tandjes wilt voelen. Geloof dat dat toch niet helemaal de bedoeling is, want ik krijg daarna niet eens een snoepje! Naast het vrouwtje gaan zitten gaat wel goed, we mochten het zelfs voordoen voor de rest! Ondertussen ben ik de grootste pup van de klas. Dat is wel fijn, want grote honden vind ik toch nog een beetje eng. Laatst hadden de baasjes me meegenomen naar een gebied waar ik niet aan de lijn hoefde en toen kwam er een hele grote hond aan.
Ik wilde snel naar de baasjes, maar die negeerden me gewoon. Dus wat doe je dan? Juist; andere mensen op zoeken, waren wel jonge mensen, maar het voldeed. Ben gauw bij ze op schoot gesprongen. Gelukkig vind bijna iedereen me lief, dus was het geen probleem. Maar de baasjes hebben nu wel besloten dat we vaker naar hondengebieden moeten gaan. Ik zit er nog niet op te wachten, vind het leuker als er kleinere honden rondlopen. Vrouwtje heeft vandaag weer een nieuw ding mee genomen. Het is een houten bord, voordat ze die op de grond zet moet ik gaan zitten. Dan zegt het vrouwtje "zoek" en moet ik onder allerlei dingen iets lekkers zoeken. 
Kijk dit is het: 
 
Dat was het weer voor deze week. Vergeet ook mijn gastenboek niet. We vinden het heel leuk van jullie te horen! 


7 mei 2011

Afgelopen week zijn mijn baasjes erachter gekomen dat ik blaasontsteking heb. Ik plaste heel erg veel en dronk vrij veel. Dus daarom heeft het vrouwtje mijn plas opgevangen en is ermee naar de dokter geweest. Bleek dus dat ik blaasontsteking heb. Nu krijg ik twee keer per dag heerlijke leverworst! Ze stoppen er wel wat in een wit ding, maar daar proef ik gelukkig helemaal niets van. Ook gaan we nog elke week naar school. Ze kijken wel op van mij, ik schijn erg hard te groeien. Op school doe ik het best goed.
Let wat meer op het vrouwtje en kan nu op commando zitten. Liggen lukt ook wel, maar daar heb ik nog aanwijzingen en een snoepje voor nodig net als bij "naast". Aan de riem wandelen moeten we nog wat meer oefenen volgens vrouwtje, want ik vind het leuker om zelf te bepalen waar we heen gaan.Met de poezebeesten probeer ik nog steeds te spelen, maar ze willen niet, worden steeds boos. Maar als ik rustig lig komen ze wel even snuffelen. Nu na een paar dagen de leverworst te hebben gehad plas ik ook minder binnen. De baasjes maken me nog wel 2 keer per nacht wakker, om te plassen.29 april 2011

Deze week voor de tweede keer naar puppycursus geweest. Dat ging al beter dan de eerste keer, maar het baasje was er dan ook bij. Nu had ik al geleerd om te zitten en te liggen. Maar blijkbaar is dat weer niet genoeg, die mensen willen steeds maar meer. Nu moet ik links lopen aan de lijn, en links bij het been gaan zitten. Blij dat er heel wat snoepjes tegenover staan anders hadden ze het mooi zelf kunnen doen. 
Maar ze gingen nog te ver, ik moest mijn tandjes laten zien. Nu heb ik daar nooit zo'n problemen  mee, maar ik mocht ze dus niet gebruiken....Belachelijk toch, heb die dingen niet voor niets gekregen. Buiten dat is het ook gewoon het leukste wat er is. De wereld verkennen en kijken hoe ver je kan gaan. 
De mevrouw die er rond liep ging mijn vrouwtje ook nog helpen!! Ze hield me vast en ik kon geen kant meer op. Toen gaf ik het maar op, later ging mijn vrouwtje nog vaker naar mijn tandjes kijken. Nou dat heeft ze geweten! Ze heeft ze ook meteen gevoeld hahaha. Vandaag begon ik het een beetje te snappen, ook hier staat weer een snoepje tegen over! Dus zo nu en dan doe ik het maar braaf. Het vrouwtje schijnt er blij mee te zijn. Aan het begin van de week hebben ze weer mijn bed verhuisd. Nu slaap ik beneden in de woonkamer. Hier moest ik de eerste nacht wel erg aan wennen. 
Nu gaat het al wat beter, al heb ik nog wel ongelukjes 's nachts. 
Vandaag heeft het vrouwtje me meegenomen naar een betegelde kamer. Vond het wel gezellig even een andere kamer in samen met het vrouwtje. Toen kwam er allemaal water uit de lucht vallen. Op de vloer vond ik het wel leuk om er mee te spelen, maar schrok wel even toen het zo over mijn kop heen kwam. Ook in deze kamer waren er snoepjes, dat hielp. Ze heeft me helemaal ingesmeerd met een schuimend goedje. Daarna kwam weer dat water uit de lucht. Toen was het klaar. We gingen lekker spelen met een doek, vrouwtje had alleen weinig zin om dat ding los te laten, dat vond ik wel vervelend. 
Daarna kwam ze weer met zo'n rubberen ding aanzetten waarmee ze door mijn vacht ging. Heb haar maar laten begaan. Het was zo slecht nog niet.22 april 2011

10 weken oud ben ik alweer. Wat gaat de tijd toch snel. Deze week moest ik voor het eerst naar puppy cursus. Vond het wel heel spannend, het vrouwtje ging met me mee. Er waren nog meer honden en dat vond ik toch een beetje wennen. Ze waren heel uitbundig allemaal, ik keek wat meer de kat uit de boom. Er hingen ook allerlei luchtjes daar. Toen verwachten ze ook nog dat ik kunstjes ging doen!! Nou, wilde best even mee werken, maar je kan van mij toch niet verwachten dat ik daar allerlei dingen ga doen terwijl het veel leuker was om in het gras te spelen! Maar gelukkig duurde het niet zo heel lang en mochten we tussendoor spelen. 
Deze week was het ook best warm. Geloof dat mijn baasjes niet doorhadden hoe warm het eigenlijk was. Dus bedacht ik ze een hint te geven. Braaf wachte ik tot het vrouwtje mijn waterbak lekker had bijgevuld. Daarna kon ik me niet langer inhouden. Ik plonste er met allebei mijn poten in! Heerlijk was het, de bak viel om en ik kon lekker in de plassen springen en spelen in de keuken. Het vrouwtje vond het eerst nog wel grappig, maar toen ze de vloer zag is ze meteen een nieuwe waterbak gaan halen. Snap niet goed waarom, want deze voldoet prima. 
Maar nu heb ik zo'n stom ding met een standaard, dat is veel lastiger om mee te spelen! 
Maar toch leken ze mijn hint begrepen te hebben. Even later kwam er een plastic badje achter het huis te staan. Heerlijk was het lekker spelen met het water in de zon Het vrouwtje heeft het gefilmd dat kan je dus zien bij films. Verder mag ik niet meer bij ze op de slaapkamer slapen. Snap niet goed wat ik ze heb misdaan. Maar ze hebben me gewoon in een aparte kamer neergezet. 
Vind het wel discriminatie want die poezebeesten mogen gewoon overal slapen waar ze willen. Maar goed, slaap nu dus braaf apart.Als ik nodig moet horen ze me gelukkig wel en komen ze me halen en naar beneden brengen. Soms zijn ze wel eens te laat en lig ik op een nat vetbed. Nou mensen dat is niet fijn kan ik je vertellen. Maar toch hebben ze elke avond weer een droog bedje voor me dat is wel fijn. Dat was het weer voor deze week.15 april 2011

Vandaag is het een week geleden dat ik thuis kwam. Maandag zijn we naar een heele grote plas geweest. Daar waren nog meer honden en mensen, die mijn charme niet konden weerstaan. Toen ben ik met het baasje het water even ingeweest niet te ver, want het was nog best koud. 
Dinsdag ben ik voor het eerst naar een mevrouw geweest met witte jas. Wat ze precies van me wilde weet ik niet maar ze zat aan m'n poten, keek in m'n bek, oren en ogen. Vond 't niet zo erg ondertussen kon ik lekker mijn  tandjes op haar handen uitproberen. Toen ging ze met een ding met allemaal tandjes door mijn vacht, dat vond ik maar niks. Begon te piepen, maar blijkbaar maakte dat niets uit. Ze ging gewoon door. Kennelijk was ik helemaal gezond want toen mocht ik van die tafel af en kreeg ik zomaar lekkers van haar. Mijn baasjes kregen nog een tas mee met boekjes en andere dingen. Verder ben ik de hele week bezig geweest met dingen ontdekken. Die kattebeesten vinden me een beetje eng, elke keer als ik naar ze toe ren om te spelen gaan ze blazen en soms slaan ze me zelfs.
Snap er niets van, ik probeer het steeds opnieuw maar ze blijven blazen. Verder probeer ik uit wat fijn is om in te kouwen. Zo is het leuk om het vetbed van mijn bench onderhanden te nemen, de krabpaal, tijdschriften en zo nu en dan de bank. Ook is het een leuk spelletje om in de voeten en broekspijpen van mijn baasjes te bijten. Maar ze hebben er zelf minder lol in geloof ik... Ze beginnen nu nee en eh te roepen als ik dat doe. Als ik dan verbaasd op kijk krijg ik wat lekkers. Maar ik blijf alles proberen want de aanhouder wint! Verder lig ik nog veel te slapen aan de voeten van  mijn baasjes, en als ik dan wakker wordt lig ik ineens in de bench,hoe dat kan snap ik niet zo goed, maar ik kom er nog wel achter. Ook heb ik een nieuw speeltje gekregen, het is een zwart ding wat hol is van binnen. Kan er heerlijk op bijten en soms zit er zelfs leverworst of pindakaas in! Mijn baasjes genieten met volle teugen van mij, maar zijn ook een beetje moe de laatste tijd. Dat was het weer voor nu, bedankt nog voor alle leuke reacties op mijn gastenboek

 

8 april 2011

De grote dag is aangebroken! Mijn baasjes hebben vol spanning gewacht (volgens mij ook niet echt goed geslapen afgelopen nacht) maar het is eindelijk zo ver. Mijn broertjes, zusjes en ik wisten al dat er wat ging gebeuren... Het begon vanochtend al anders dan anders. Om half 12 zaten we braaf te wachten op wat er ging gebeuren. Blijkt dat we gewoon weg moesten, niets geen afscheid van papa en mama, maar gewoon in een ding op 4 wielen mee.
In het begin dacht ik nog laat ik maar veel piepen, misschien keren ze dan nog om, maar ze reden gewoon door...Na een uurtje stopten we gelukkig. Waarom snap ik nog steeds niet, want er stonden heel veel andere dingen op 4 wielen en er was niet eens veel ruimte om te rennen. Maar het baasje is even met me gaan wandelen. Daarna heb ik het maar opgegeven en ben ik naast het vrouwtje in de auto gaan liggen en gaan slapen. 
Na een tijd, geen idee hoe laat het was, werd ik bruut wakker gemaakt.
We zijn gestopt en nu verwachtten ze dat ik met ze mee kom. Nou dat gaat zo maar niet, ik kan best veel hebben, maar je kan ook te ver gaan! Dus ik stribbel nog wat tegen. Maar ze zijn niet te vermurwen. Gelukkig doen ze wel heel blij en zetten ze hoge stemmetjes op..
Dan maar mee naar binnen. Boven aan de trap zie ik een zwart kattenbeest zitten. Ze kijkt niet echt blij, snel achter de baasjes aan verder de kamer in. Hier zit een wit kattenbeest met gekke vlekken. Die begint te kwijlen, wat denkt hij nou, dat ik eten ben?!
De baasjes blijven in de buurt en ik verken het huis een beetje. Het is nog best te doen geloof ik. Die kattenbeesten zitten me alleen argwanend aan te kijken. Net of ik er iets aan kan doen. Ik ben gewoon ontvoerd! 
Als ik rustig zit komen die beesten dichterbij.We snuffelen maar even aan elkaar. Geloof dat ze me wel oké vinden...
Dan moet ik nog weer op de foto. Gekke baasjes ook, eerst de hele tijd met dat andere ding achter me aan lopen en nu dit weer. Ben er moe van geworden. Ga maar lekker voor de bank liggen, dan kan ik mijn baasjes goed in de gaten houden. Je kan zeggen wat je wilt van ze, maar ze zijn alles wat ik nog heb, dus wil graag bij ze zijn. Heb nog lekker voer gegeten en ben vervolgens heerlijk gaan slapen voor de bank. Ze hebben wel een bench, maar dan zie ik ze helemaal niet, ze hebben maar een slechte plek voor dat ding gekozen. Heb wel een aantal keren in huis geplast, mijn baasjes hebben nog niet echt goed timing Maar dat komt misschien nog wel. Omdat het mooi weer is gaan we ook nog even buiten zitten. In de tuin zit een trap naar beneden, wat ik heel interessant vind, maar mijn baasjes vinden het niet goed als ik aanstalten maak om naar beneden te gaan. Nou ja, dan kijk ik even of de steentjes die hier liggen lekker zijn... 's Avonds na het slapen zijn ze nog een keer met me gaan lopen. Vind sommige dingen wel een beetje spannend. Alles maakt zoveel lawaai. Het vrouwtje heeft nog een nieuw spelletje bedacht, ze drukt op een vierkant ding wat een schel geluid geeft en geeft me dan wat lekkers... Zonder dat geluid lust ik het ook wel, snap nog niet zo goed wat ik daarvan moet denken. Dat zwarte kattebeest wil ook lekkers en zit dichtbij te kijken in de hoop dat ik wat voor haar over laat. Nou, ik dacht het niet. Vrouwtje geeft ze aan mij, en zie dat ze ook aan dat kattenbeest wat geeft...Ach ja we zien wel, het was een enerverende dag.

18 maart 2011

Vandaag mochten mijn baasjes mij "uitzoeken". Een grote dag dus...
Mijn baasjes keken er dan ook erg naar uit. Natuurlijk hadden ze wel een idee, dankzij de foto's van Bianca en Jeroen (Kennel van de La Fière Masion). Na veel wikken en wegen, omschrijving van onze karakters en natuurlijk kijken naar onze schattige koppies, hebben ze besloten. Het is "teefje paars" geworden. Gelukkig was ik bij het vrouwtje altijd al de eerste keus. Het baasje was na het zien van mij ook meteen overstag. Dus geen ruzie tussen die twee ;) 
Buiten dat we als kool groeien en er al uitzien als echte honden moeten we toch nog even bij Bianca en Jeroen blijven. Maar dat vind ik helemaal niet erg hoor! Ze zorgen heel goed voor me hier. We krijgen lekker vers vlees en zijn nog lekker aan het spelen met elkaar. 

26 februari 2011

Vandaag zijn mijn nieuwe baasjes op bezoek geweest. Voor het eerst kennismaken. Wij hadden onze oogjes en oortjes al open. Maar we zijn nu nog veel aan het slapen en eten. We moeten wel behoorlijk groeien natuurlijk. Dus we lagen heel aandoenlijk te zijn en schattige geluidjes te maken. Daar moesten ze het maar mee doen voor nu. Mama vond het niet erg dat die mensen kwamen kijken. Ze vond alles zo maar goed, ze mochten ons optillen en aaien.
De nieuwe baasjes hebben ons ook nog op de film gezet... Wat ze daar leuk aan vinden weet ik niet, want het was niet zo dat we iets goed konden ofzo. We proberen wel een beetje rond te lopen in de werpkist, maar op een of andere manier vallen we ook nog steeds om. Maar goed, als je het filmpje wilt zien moet je maar op fotoalbum klikken, dan zie je ons en mama natuurlijk. 


07-01-2013
Nieuwjaarswandeling

14-12-2012
Haxo

14-10-2012
Logeetje

13-10-2012
Schapendrijven BVN

08-09-2012
Familiedag BVN

01-08-2012
HD-A

08-07-2012
Doe-Dag BCN

22-06-2012
Ziek

27 en 28-05-2012
Nationale d'Elevage

06-05-2012
Clubmatch BVN

21-04-2012
Vriendjes

16-04-2012
A cursus

08-03-2012
Nieuwe site

03-03-2012
Luna 2e geworden bij Beauceronspecial

26-02-2012
Moeder Luna overleden


20-02-2012
A cursus

12-02-2012
Luna 1 jaar

20-11-2011
week 40


13-11-2011
week 39

30-10-2011
week 37

23-10-2011
week 36

16-10-2011
week 35

09-10-2011
week 34


02-10-2011
week 33

27-09-2011
week 32

17-09-2011
week 31

11-09-2011
week 30


25-06-2011
week 11

18-06-2011
week 10

11-06-2011
week 9

04-06-2011
week 8

28-05-2011
week 7

21-05-2011
week 6

12-05-2011
week 5


07-05-2011
week 4

29-04-2011
week 3

22-05-2011
week 2


15-04-2011
week 1


08-04-2011
Thuis!

18-02-2011
uitkiezen

26-02-2011
kennismaking