28-02-2015

Zo we hebben de eerste officiële speurles erop zitten. Ik heb een nieuw tuig gekregen van de baasjes en met flesjes water gingen we weer naar het bos. Het is blijkbaar erg leuk om het verschil van werken tussen mij en Luna te zien. Ik ben heel geconcentreerd en gefocust als Jennifer wegloopt. Ik probeer echt te kijken waar ze heen gaat en als ik haar niet meer zie wordt ik onrustig en laat wat van me horen. Als ik de geur in mijn neus heb ga ik als een speer, de baas vind het dan lastig want ik ga waarschijnlijk wat te hard voor hem, maar ja ik moet haar vinden toch? Soms ben ik wat afgeleid en moet ik even een plasje doen, of als Luna voor me is geweest moet ik over haar plasje heen plassen natuurlijk. Ook roept Luna me nog wel eens omdat ze dan met het vrouwtje moet wachten op mij en de baas. Maar na wat heen en weer lopen pik ik de geur weer op en kunnen we weer snel gaan! Het was een erg leuke les en hier weer wat foto's:

wij met ons tuig


gefocust op Jennifer

Samen met LunaGezellig met z'n allen op de foto


07-02-2015

Zo dat is weer een tijdje geleden dat we hier iets gepost hebben. Na de gehoorzaamheidscursussen te hebben gedaan, wilde de baasjes wat anders voor ons. De baas werkt in ploegen en ik werd niet heel blij van het gehoorzaamheid doen. Ik luister natuurlijk wel naar de baas tijdens het wandelen, maar om nu verder te gaan met af, blijf en apport zag ook de baas niet zo zitten (gelukkig). Maar ja, wat dan? Er is natuurlijk genoeg te doen wat sport betreft, maar omdat het vaak op een vaste dag is is het voor ons niet even makkelijk om te gaan doen. Het vrouwtje wilde met Luna ook iets nieuws gaan doen en is op internet gaan kijken wat het beste bij ons zou passen. Veel dingen passeerden de revu; van schapendrijven tot treibbal. Maar het moest ook een beetje in de buurt zijn. Dus heeft het vrouwtje toch maar een oproep gedaan op iets wat ze facebook noemen. Daar heeft iemand op gereageerd en toen heeft het vrouwtje contact opgenomen met Speurhondencentrum Putten. Ze heeft een afspraak gemaakt voor een proefles die ik samen met Luna en de baasjes konden volgen. We hadden afgesproken in het bos. Het was een beetje behelpen voor mij, want ik moest Luna's tuig aan! De baasjes wilden nog niet meteen een nieuw tuig voor me kopen omdat het toch even kijken was of we het leuk zouden vinden. Ook moeten we nog speurlijnen hebben, want ik moet wel aan de lijn, omdat de baas ook met me mee wil lopen. Nou, en of we het leuk vonden! Die mevrouw; Jennifer heet ze, had frikandel bij zich! Heerlijk!!! Die gaf ze me zo maar, en toen liep ze weg, terwijl ze me riep. Ik moest bij de baas blijven, maar zag haar wel achter een boom verstoppen. Toen kreeg ik een zakje met een geur voor mijn neus en zei de baas "zoek". Nou ik had Jennifer natuurlijk achter de boom zien gaan en rende er snel heen. Het werd een feestje! Ik werd beloond, en kreeg weer frikandel! Nou wij zijn verkocht!! Hier een foto:

10-05-2014

Een keer in het jaar wordt in Frankrijk (waar wij beaucerons oorspronkelijk vandaan komen) door de "Vrienden van de beauceron" de Nationale d'Elevage gehouden. Een 2 daags honden evenement met Luna zijn de baasjes in 2012 ook al weggeweest lees hier haar verslag: Nationale d'Elevage
Dit jaar was het mijn beurt. Het was boven in Frankrijk dus een extra reden om te gaan. De baasjes hadden besloten een huisje aan de Belgische kust te huren voor een week. Zo werd de reistijd wat gespreid en werd het een lekker weekje vakantie.
Zo gingen we op weg:Na 3 en half uur rijden ongeveer kwamen we op onze bestemming aan: Oostduinkerke België. Deze dag hebben we verder niet veel meer gedaan. We moesten de volgende ochtend vroeg op om onze anderhalf uur durende reis te vervolgen naar Noeux les Mines in Frankrijk. We waren er al vroeg, om kwart over acht.
We haalden eerst de papieren op en kregen een leuke attentie namelijk zonwering voor in de auto met Beaucerons erop!
Daarna moesten de baas en ik in de rij staan, ik werd opgemeten. De baasjes vonden het nog even spannend of ik niet te groot was, maar dit was gelukkig niet het geval, ik was netjes 69 cm hoog.
Daarna was de karaktertest aan de beurt, ook hier waren er wat mensen euhm honden voor ons dus weer even wachten. Ze knalden wel hard, maar dat deed me gelukkig niet zo veel. Luna vond het een stuk minder leuk. De karaktertest hield in dat ik niet angstig was voor een man met een stok, voor een man met pistool en dat ik daarna weer aardig kon zijn tegen die man. Ik was met vlag en wimpel geslaagd. Ik kreeg 3 x een 9!
Daarna kwam de keuring. De keurmeester vond mijn kop wat te fors, (had zijn eigen kop zeker niet gezien) dus geen excellent plus maar wel excellent :)
De baasjes waren erg trots op me. Na een lange dag gingen we moe maar voldaan terug naar het huisje. De volgende dag waren we weer van de partij.
Het waren erg gezellige dagen vol bekenden en beaucerons, we hebben genoten.
Maandag hadden de baasjes een rustdag. Dinsdag zijn we samen met de baasjes een dagje naar Brugge geweest. Het was erg spannend zo'n nieuwe omgeving en alle indrukken.
Woensdag zijn we naar Cap Blanc Nez geweest in Frankrijk. Hier konden we heerlijk rennen en spelen aan het strand. Donderdag hadden we weer een rustig dagje en vrijdag zijn we weer naar huis gegaan. Waar we aan het bijkomen zijn van een enerverende week.

De foto's van de Nationale vind je hier
De foto's van Cap blanc Nez vind je hier


20-09-2013

5 september zijn we naar Putten geweest. Daar was een hele groot gebouw met allemaal dokters. De baasjes wilden graag een röntgen foto van m'n heupen laten maken. Dus moest ik op een tafel liggen en hield de baas en nog twee mensen me vast op m'n rug. Ik wilde best stil liggen, maar dat ding ging soms geluid maken daar schrok ik dan even van en wilde bewegen. Na een tijdje was het klaar. De baasjes bekeken de foto en er werd gezegt dat ik mooie heupen had.
Maar om het officieel te maken moesten de foto's worden opgestuurd naar "de raad van beheer" die gingen beoordelen of mijn heupen echt goed zijn. Deze week kregen we de uitslag. Ik heb hele goede heupen en de uitslag is dan ook HD-A. Mijn baasjes zijn er erg blij mee. Nu mag ik vrouwenbezoek ontvangen zeggen ze. Vind wel dat je er veel moeite voor moet doen, Luna loopt hier gewoon rond en daar hoef ik niets voor te doen.
Hieronder zie je de uitslagen.22-04-2013

Gisteren zijn we naar de Dogshow in Goes geweest. Het was een leuke maar vermoeiende dag. Omdat ik nog niet zo goed weet hoe ik moet lopen ben ik met de baas al n keer naar ringtraining geweest. Daar leren we hoe ik en de baas het beste kunnen lopen. Helaas lukte het gisteren nog niet helemaal om goed uit de verf te komen. Maar ik ben toch derde geworden en heb een Zeer Goed gekregen. Het keurraport kan je hier vinden en de foto's hier.

05-03-2013

Drukke dagen zijn het geweest. Zondag ben ik voor het eerst naar een hondenshow geweest. Heel vroeg moesten we weg want het was in Groningen en moesten we dus een tijd in de auto zitten. Toen we daar aankwamen waren er heel veel honden! Zoveel honden had ik nog niet bij elkaar gezien. Gelukkig was Luna ook mee al deed die niet mee met de show.
De baas zou me voorbrengen bij de show. We waren best snel aan de beurt al. Het was de bedoeling dat ik met de baas mee rende. Dus dat deed ik dan maar. Er was nog 1 andere hond die mee deed in de ring. Dat was een hond met vlekjes. Maar die was beter. Gelukkig hadden de baasjes daar al rekening mee gehouden, want het is toch oefenen voor zowel de baas als mij om met zo'n show mee te doen. Je moet op een bepaalde manier lopen en staan. Dus dit was al een goede eerste ervaring voor ons samen. De foto's kan je hier zien. En hier lees je t keurrapport.
Maandagavond moest de baas werken, maar het vrouwtje wilde wel met Luna de A-cursus doen, dus moest ik ook mee in de auto. Ik kan nog niet goed alleen zijn. Na de A-cursus haalde t vrouwtje me op en moest ik mee doen met de Alpha cursus. Mijn eerste cursus! Ook hier waren veel honden, maar ik mocht niet met ze spelen. Het vrouwtje had heel veel snoepjes bij zich en ik moest naar haar kijken. Als ik dat deed kreeg ik een snoepje! Dat was snel verdiend. Ook moest ik zitten en kreeg ik weer een snoepje. Gelukkig had ik zitten al onder de knie. Verder moest ik "naast" maar dat ken ik nog niet zo goed. Dus dat moeten we nog even oefenen.
Al met al een drukke paar dagen met veel nieuwe indrukken.

07-02-2013


Twee maanden ben ik alweer hier. Het bevalt me uitstekend moet ik zeggen. Ondertussen wordt ik ook ouder, en als Luna en ik loslopen en Luna doet een plasje doe ik er een plasje met opgetilde poot overheen. Alleen als ik zelf moet plassen plas ik nog in puppyzit.
Van de week kwam er een meneer van de Raad van Beheer en die kwam controleren of ik ik wel ben. De baasjes importeren me officieel uit Slovenie, zodat ik mee kan doen met shows. Nog een paar weken en dan is het officieel.

Hier nog wat foto's van ons samen:

29-01-2013

Hallo allemaal, de tijd gaat snel. Luna en ik spelen elke dag en de baasjes genieten elke dag van ons. Wel moet ik nog vroeg de bench uit omdat ik dan wakker ben en wil plassen. De baasjes hebben mij voor het eerst ingeschreven voor een show. Het duurt nog wel even voordat dat gaat gebeuren het is 3 maart in Groningen. De baas zal me dan voorbrengen in de jeugdklasse. Of en wanneer ik op moet voor shows kan je terug vinden onder de shows, daar vind je ook de uitslagen. Luna gaat dit keer alleen mee om te supporten :)
Gisteren zijn we lekker naar Bussloo geweest. Dat witte spul is weer weg, maar op t water lag nog n laag koud spul. Was wel grappig want als je er op wilt staan zakken je poten erdoor. De baasjes wilden ons daar niet te lang laten, omdat het toch gevaarlijk zou kunnen zijn. Fotos zijn er ook weer.
Zometeen ga ik weer wandelen met mn vriendinnetje Luna en t vrouwtje. Tot de volgende keer!

17-01-2013

Alweer een tijdje geleden, maar ik ben nu 5 weken alweer in mijn nieuwe thuis. Ondertussen ben ik gelukkig weer helemaal beter. Samen met Luna speel ik veel. Alleen zijn vind ik nog steeds niet heel leuk dus moet ik mezelf vermaken. De baasjes zijn daar iets minder blij mee aangezien ik mijn bench even aan het reorganiseren was, oftewel het kussen heb kapot gemaakt zoals de baasjes t zeggen. Samen met Luna haal ik nog wel eens kattekwaad uit maar over het algemeen ben ik erg braaf en luister goed. De baasjes hebben me dan ook ingeschreven voor school waar de baas met me gaat trainen. Dat begint in februari.
Vandaag zijn we met zn allen naar Bussloo geweest. Er lag nog wit spul dus dat was weer feest. Geloof dat we allemaal erg genoten hebben. Omdat de baasjes dat witte spul zo mooi vinden zijn er extra foto's gemaakt van ons. Komt waarschijnlijk niet vaak voor dan denk ik, omdat dat zo vast gelegd moet worden.

Nog even een foto die het vrouwtje gemaakt heeft van Luna en mij; zijn we niet schattig samen?


02-01-2013

Wat een rare gewoontes hebben mensen toch. Afgelopen paar dagen waren toch wel vreemd. Er waren elke keer van die knallen. Hoorde het binnen al maar ook buiten tijdens de wandelingen hoorde ik telkens harde knallen. De baasjes reageerden er verder niet op, Luna keek af en toe wel op maar dat was het ook wel. Dus zal het wel normaal zijn. Afgelopen maandagavond kwam er bezoek, werdt er allerlei lekkers op tafel gezet, waar wij natuurlijk weer niet aan mochten komen. Terwijl ik echt alleen maar even van dichtbij wilde ruiken... We mochten extra lang opblijven. Normaal moet ik al veel vroeger de kooi in. Toen, midden in de nacht, alleen maar knallen en gekke andere hoge geluiden. Mensen zijn echt gek geworden. Luna en ik kregen kauwschoenen die we van Daniella en Ivan hadden gekregen. Daar hebben we lekker van zitten te genieten. Alle mensen gingen naar buiten om naar die gekkigheid te kijken. Ze kwamen gelukkig wel snel weer binnen. Voor Luna te snel, die was net even aan het "ruiken" wat er allemaal op tafel stond.
Na een tijdje werd het rustiger en moest ik mijn kooi weer in.
Gisteren hadden ze weer wat bedacht, blijkbaar gebeurd dat hier vaker, Luna vond het de normaalste zaak van de wereld. Ze haalden een stellage naar beneden, papier en lampen. Het vrouwtje ging foto's van ons maken. Eerst op een lap stof. De baas had allemaal lekkers en het kon niet op!! Wat een feest zeg, moest er wel wat voor doen, maar toch! Daarna op een rol papier, vond het erg leuk. De resultaten kan je bij foto's bekijken.
Vandaag namen de baas en het vrouwtje me mee naar de dierenarts. De mevrouw die daar was praatte met de baasjes, toen moest ik op een tafel. Nou de baasjes willen me nooit op of bij een tafel hebben. Nu moet ik ineens op dat ding gaan staan. Dus met wat hulp van de baas stond ik, gaat dat ding nog bewegen ook. Liet alles maar over me heen komen. Die mevrouw ging me nakijken, m'n ogen en mijn oren. Nu heb ik gewoon oorontsteking! Had er wel last van, maar ben natuurlijk geen mietje, dus had niets laten merken aan de baasjes. Die stonden er dus van te kijken. Nu krijg ik 2 keer op een dag een of ander goedje in mijn oor.
Verder heeft ze aan mijn poten gezeten, me geaaid en me ergens bekeken en aangezeten waar ik het liever niet over heb. Daar tussen mijn poten heb ik dus ook een ontsteking. Het vrouwtje dacht dat al schijnt bij de beste mannnen voor te komen maar toch. Vind het vrij genant. De vrouw moet ook daar weer spul op doen en schoonmaken...
Zo dat is nog eens een begin van het nieuwe jaar zeg. Luna en ik vermaken ons verder prima, we spelen wat af.

25-12-2012

Ook deze week was een drukke week. Veel gespeeld met Joy en Luna. 's Avonds heb ik nog vaak last van de warmte maar het wordt gelukkig al minder. Afgelopen zaterdag kwam Joy haar vrouwtje haar weer ophalen. Dus Joy zit weer fijn thuis. Het is wel rustiger geworden daardoor. Zelfs de katten laten zich vaker zien. En er is meer ruimte op de bank haha. Laatst heb ik Gizmo maar even gewassen. Hij lag bij vrouwtje op schoot en ik vond dat ie wel eens een wasbeurt kon gebruiken. Blijkbaar vond ie het fijn, want hij begon te spinnen. Weer is wat anders dan blazen en grommen wat ie normaal doet als ik achter m aan loop.
Tussen door krijg ik snoepjes als ik ga zitten of liggen. Dat vinden de baasjes dan erg fijn en knap dus dat doe ik dan ook met veel plezier. Maar ze moeten wel duidelijk zeggen en laten merken wat ze willen, anders snap ik ze nog niet zo goed.
's Nachts slaap ik nog steeds in de bench, want Luna wil nog steeds met me spelen als ik eruit ben. Maar 's ochtends vroeg ben ik t wel zat. Dus roep ik de baasjes. Die laten me dan plassen en eerder gingen ze me fijn knuffelen. Helaas is dat nu ook weer afgelopen. Ze negeren me gewoon nu... Als ze weer naar boven gaan en ik zit nog in de bench roep ik ze, ja ze komen wel, maar niks geen knuffels of lieve woordjes. Ik moet dan naar buiten, en als ik binnen kom moet ik meteen de bench weer in.
Vanavond waren de baasjes heel lang aan het eten aan tafel. Luna en ik moesten ons echt inhouden het rook allemaal zo lekker. We zijn maar bij de tafel in de buurt gaan liggen. We kregen wel lekkers, maar niets van de tafel. Toen de baasjes klaar waren was het wel even feest, we kregen biefstuk! Zelf moest ik wel even wennen aan de smaak maar het was heerlijk!


17-12-2012

De eerste week zit erop. Het was even wennen met alles. Omdat ik de laatste tijd in een kennel heb doorgebracht was ik de warmte niet meer zo gewend. Heb het zo de hele dag door dus behoorlijk warm. De baasjes zijn erg blij met me, ik kan al meer dan ze hadden verwacht. Ik luister als ik geroepen wordt en ik kan al best lang mijn plas ophouden.
Het is erg gezellig hier, er wonen nog 2 dames hondjes en daar kan ik heerlijk mee spelen. Omdat Luna me 's nachts niet met rust liet en steeds wilde spelen slaap ik nu in de bench. Dat is wel net zo rustig, ik ben natuurlijk ook niet van steen en laat me graag uitdagen om te spelen. Maar volgens de baasjes is dat niet altijd slim en ik heb nou eenmaal rust nodig als pup.
Er zijn verschillende filmpjes gemaakt waar we op spelen die kan je vinden onder "films" bij mij of Luna. De baasjes hebben stukken vloerbedekking op de vloer gelegd. Ze hebben namelijk een hele gladde vloer liggen waarop ik steeds uitglij. Normaal opstaan was er dus niet bij. Nu gaat het gelukkig een stuk beter en ik kan beter spelen.
Verder vind ik het heel gezellig om bij de baasjes op de bank of op schoot te liggen. Ook bedank ik ze altijd netjes voor het eten. Nou dat is allemaal niet slecht voor de eerste week dacht ik zo.


08-12-2012

Zo ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Haxo du Pays des Songes ik ben geboren op 5 mei 2012. Oorspronkelijk kom ik niet uit dit land maar uit Slovenië. Mijn vader is Eron Rdeča nogavica en mama is Dixie des Alexines. Mijn stamboom en foto's van papa en mama kan je zien in mijn familiealbum. Nadat ik bij mij ouders weg mocht ben ik naar Nederland gehaald door de la Fiere Maison, dezelfde kennel waar Luna vandaan komt. Door omstandigheden kon ik daar niet blijven en omdat mijn nieuwe baasjes op zoek waren naar een reu ben ik bij hen terecht gekomen.


28-02-2015
Eerste speurles

07-02-2015
Proefles Speuren

10-05-2014
NE

20-09-2013
HD-A

05-03-2013
Show en cursus

07-02-2013
2 maanden

29-01-2013
Rustig

17-01-2013
De vijfde week

02-01-2013
Gelukkig nieuwjaar!

25-12-2012
De 2e week

17-12-2012
De 1e week

08-12-2012
Voorstellen